Ben Hur van de Leliaard     

Celtic Sir Parsifal     

Blue Jeans 14   

Celtic Gooley

NIEUW!! 

Onze prachtige perlino hengst Celtic Gooley. Lees verder op de website over hem.

Wij reizen niet met de hengsten. Stalling van uw merrie is mogelijk tegen kleine vergoeding.  Lees onderaan.

De hengsten

Onze 4 hengsten zijn goedgekeurd voor de dekdienst. Allen zijn HWSD vrij. Natuurlijke dekking thuis, waarbij merrie komt op eisprong !!  Alleen van Blue Jeans is ook diepvries beschikbaar.

Ben Hur van de Leliaard is een valkhengst, 1.43 geb 1995. Heeft de verdunningsfactor.
Vader is Surprise van de Kiboets, moeder: Kinvara Gladness
Dressuur Z2 + 24, Springen L1
Heeft het prestatiepredikaat.

Gezien de hoge leeftijd van Ben Hur (28 jaar) hebben wij besloten hem vanaf 2021 niet meer beschikbaar te stellen voor de dekdienst.

Celtic Sir Parsifal is een bruine hengst met een geweldige uitstraling. 1.46 m,  geb 2010. Pijpomvang 21 cm.
Vader is Ben Hur van de Leliaard, moeder is Celtic 2nd Derby, een preferent merrie die stuk voor stuk kwaliteit veulens heeft voortgebracht waarvan enkele kampioenen. 
Dressuur L1 + 12 Springen B + 8 

Dekgeld 2024 : €375,- ( €125,- direct bij dekking betalen). Indien drachtig, scan verplicht, restant te betalen uiterlijk september 2024, indien in zijn geheel niet drachtig geworden is uiteraard het restant ad. € 250,00 niet verschuldigd ( dan ook vragen wij om een gust verklaring van de dierenarts in september 2024). Mocht volledige dekgeld betaalds zijn en merrie blijkt in september niet drachtig meer, wordt na verklaring dierenarts het bedrag van € 250,- teruggestort. Pas na volledige betaling dekgeld zal de dekbon worden gestuurd. Alleen natuurlijke dekking en alleen thuis bij de hengst. Merrie brengen op eisprong.

Blue Jeans 14 is een perlino hengst (geïmporteerd uit Ierland). Hij heeft dus 2x de verdunningsfactor. Meet inmiddels 1. 51 cm en heeft een pijpomvang van 20 cm .
Vader is Maghera Fadda Lad  (v: Rynn Richard) , moeder is Prosperous Lillian (v: Tempo Active Atlas)
Blue Jeans 14 is een BEC pony: Blue Eyed Cream. Jeans is een Perlino en geen Cremello. Dit houdt in dat Jeans op een vos merrie grote kans op valk geeft en een iets kleinere kans op Palomino. (Een cremello geeft op vos 100% palomino). Momenteel is hij L2 dressuur. Springen nog niet via KNHS uitgebracht, alleen recreatieve wedstrijden 1.10m. En recreatieve bos crossen.

Jeans zal in 2024 slechts enkele merries thuis kunnen ontvangen voor natuurlijke dekking, verder alleen diepvries sperma  mogelijk. 

 ( Dit ivm uitbrengen in de sport/recreatie) . 

 Informeer naar de mogelijkheden op het moment dat u uw merrie aan wilt bieden. Diepvries alleen beschikbaar indien de merrie bij een dierenarts in een straal van 10 km van ons huisadres gestald wordt voor inseminatie. Wij zorgen dat dat het sperma ter plekke aanwezig is. 

Dekgeld natuurlijk bedraagt € 400,- waarvan 125,-  bij dekking. Restant bij dracht na scan 3 weken na dekking. Eventueel mag restant betaald worden na 2e scan ( na 2,5 maand na dekking). Uiterlijk in september 2024 dient het volledige bedrag te zijn betaald. Diepvries: per portie van 5 rietjes ( advies per inseminatie) bedragen de kosten voor 2024 € 300,-   Indien niet drachtig van dit portie mogelijkheid tegen betaling van € 150,- een 2e portie. Beide bedragen zijn direct bij levering sperma verschuldigd.


Stalling van uw merrie voor de natuurlijke dekking voor Parsifal ( en Gooley) is bij ons mogelijk. Voor kosten berekenen wij  € 5,00 per dag ( is incl. brok en evt kuil/hooi)  Voor veulen aan de voet geen extra kosten. 
Note: bij diepvries is het van belang dat de dierenarts de merrie nauwkeurig begeleidt en op het juiste tijdstip insemineert. Wij stellen ons niet aansprakelijk voor het feit dat dit niet op de juiste manier gebeurt.

Celtic Gooley  heeft de mooie perlino kleur (dubbele verdunnings gen), een mooie champagne gloed. Geeft op een bruine merrie valk . Op een vos kans op valk of palomino. Op zwart grote kans  op valk of smokey black. Hij is bovenin de maat ( meet nu 1.47 cm) en heeft een zeer lief karakter. Heeft mooie bewegingen en staat keurig op de benen. Heeft een correcte bouw en correct bewegingsapparaat. Zijn moeder is Ballingaddy Beauty ( palomino) en vader is de valkkleurige hengst Celtic Blue Gruagh ( genaamd Welan) , welke door ons zelf gefokt is maar nu in het bezit is van Inez Kooij. Welan is 2 x als kampioen bij de hengstenkeuring uitgeroepen. In 2024 zullen de eerste nakomelingen van Gooley geboren worden (inmiddels is er al een valkje geboren bij een vos merrie en een smokey black veulen bij een zwarte merrie). Op de hengstenkeuring in 2024 heeft Gooley een 1e premie behaald, is in Klasse 1 opgenomen en stond als eerste geplaatst in zijn rubriek.

Gooley dekt dit jaar alleen "natuurlijk".  Dekgeld 2024 bedraagt €400,-                                                                                                                         
Bij dekking sowieso 125,- euro te betalen. Bij dracht, na scan 3 weken na dekking, is restant dekgeld verschuldigd. Uiterlijk in september 2024 dient het sowieso betaald te zijn.  Mocht de merrie in september niet drachtig ( meer) zijn, wordt het  bedrag van € 275,- na overleg gust verklaring teruggestort.  Dekbon wordt toegezonden zodra het volledige dekgeld betaald is.

Bij dekking ( geldt bij alle hengsten) kopie paspoort merrie meenemen.

Hieronder de bruine hengst Celtic Sir parsifal

Jeans tijdens een demo op de hengstenkeuring 2023