Ben Hur van de Leliaard               Celtic Sir parsifal        

NIEUW!! 

Per 2023 zetten wij de jonge hengst Celtic Gooley in. Lees verder op de website over hem.

Wij reizen niet met de hengsten. Stalling van uw merrie is mogelijk tegen kleine vergoeding.  Lees onderaan.

De hengsten

Onze 4 hengsten zijn goedgekeurd voor de dekdienst. Allen zijn HWSD vrij.

Ben Hur van de Leliaard is een valkhengst, 1.43 geb 1995. Heeft de verdunningsfactor.
Vader is Surprise van de Kiboets, moeder: Kinvara Gladness
Dressuur Z2 + 24, Springen L1
Heeft het prestatiepredikaat.

Gezien de hoge leeftijd van Ben Hur (26 jaar) hebben wij besloten hem vanaf 2021 niet meer beschikbaar te stellen voor de dekdienst.

Celtic Sir Parsifal is een bruine hengst met een geweldige uitstraling. 1.46 m,  geb 2010.
Vader is Ben Hur van de Leliaard, moeder is Celtic 2nd Derby
Dressuur L1 + 12 Springen B + 8 

Dekgeld 2023 :€ 350,- ( €125,- vooraf betalen). Indien drachtig, scan verplicht, restant september 2023, indien in zijn geheel niet drachtig geworden is uiteraard het restant ad. € 225,00 niet verschuldigd ( dan ook vragen wij om een gust verklaring van de dierenarts in september 2023)  Alleen natuurlijke dekking en alleen thuis bij de hengst.

Blue Jeans 14 is een perlino hengst. Hij heeft dus 2x de verdunningsfactor. Meet inmiddels 1. 48m 
Vader is Maghera Fadda Lad  (v: Rynn Richard) , moeder is Prosperous Lillian (v: Tempo Active Atlas)
Blue Jeans 14 is een BEC pony: Blue Eyed Cream. Jeans is een Perlino en geen Cremello. Dit houdt in dat Jeans op een vos merrie grote kans op valk geeft en een iets kleinere kans op Palomino. (Een cremello geeft op vos 100% palomino).

Jeans zal in 2023 geen merries thuis ontvangen voor natuurlijke dekking, alleen diepvries sperma is mogelijk dit jaar . Dit ivm uitbrengen in de sport.  Diepvries alleen beschikbaar indien de merrie bij een dierenarts in een straal van 10 km van ons huisadres gestald wordt voor inseminatie. Wij zorgen dat dat het sperma ter plekke aanwezig is. 

Per portie van 5 rietjes ( advies per inseminatie) bedragen de kosten voor 2023 € 275,-   Indien niet drachtig van dit portie mogelijkheid tegen betaling van € 150,- een 2e portie.


Stalling van uw merrie voor de natuurlijke dekking voor Parsifal ( en Gooley) is bij ons mogelijk. Voor kosten berekenen wij  € 3,50 per dag ( is incl. brok en evt kuil/hooi)  Voor veulen aan de voet geen extra kosten. 
Note: bij diepvries is het van belang dat de dierenarts de merrie nauwkeurig begeleidt en op het juiste tijdstip insemineert. Wij stellen ons niet aansprakelijk voor het feit dat dit niet op de juiste manier gebeurt.

Toekomst hengst

In 2023 zal Celtic Gooley 2 jaar worden en willen we hem in dat jaar inzetten als dekhengst. Hij heeft dan nog niet de officiële status omdat hij nog niet naar de keuring kan (kan pas in het voorjaar van 2024 op 3 jarige leeftijd) maar voor wie een mooi Connemara veulen wil fokken om zijn karakter of kleur kan dat doen. Nakomelingen krijgen gewoon een volledige afstamming , echter kunnen , zolang Gooley nog niet gekeurd en geclassificeerd is , ( nog) niet doorstromen naar Klasse 1 of 2. Deze nakomelingen blijven in klasse 3 totdat Gooley dus op de hengstenkeuring is geweest. Even in het kort over hem: hij heeft de mooie perlino kleur (dubbele verdunnings gen) dus geeft op een bruine merrie valk . Op een vos kans op valk of palomino. Hij is bovenin de maat en heeft een zeer lief karakter. Heeft mooie bewegingen en staat keurig op de benen. Heeft een correcte bouw. 
Zijn moeder is Ballingaddy Beauty ( palomino) en vader is de valkkleurige hengst Celtic Blue Gruagh ( genaamd Welan) , welke door ons zelf gefokt is maar nu in het bezit is van Inez Kooij.
Omdat hij nog niet officieel gekeurd is wordt voor hem een lager dekgeld gevraagd . In 2023 bedraagt dekgeld  300,- euro . Indien goedgekeurd in 2024 zal dit voor 2024 € 400,- euro zijn.  
Bij dekking sowieso 125,- euro verplicht te betalen. Bij dracht, na scan, is restant verschuldigd.   , 

Jeans tijdens een demo op de hengstenkeuring 2023