Blue Jeans 14 en Celtic Sir Parsifal

HWSD

Hwsd (Hoof Wall Seperation Disease). Een veel voorkomende hoefafwijking onder de connemara pony's. Onze pony's zijn allemaal getest. Geen van hen hebben deze erfelijke afwijking.   

Ben Hur vd Leliaard                                        Celtic Sir parsifal

 (goedgekeurde hengst)                                                                                  (goedgekeurde hengst)                                                                        

  

Ben Hur is een valk hengst met zeer goede soepele beweging. Hij is onze oudste hengst. Geboren 1995.
Hij meet 1.43 en heeft zeer goed gepresteerd met Eline Koppenol in de dressuur: zij zijn tussen de paarden in het Z2 gestart en heeft daar niet alleen 1e prijzen in de wacht gesleept maar ook nog eens een 20 tal winstpunten. Momenteel geniet hij volop van zijn pensioen bij ons 

Celtic Sir Parsifal is een zoon van Ben Hur, geboren in 2010 uit de merrie Celtic 2nd Derby. Hij is 1.46 m, bruin. Beweegt ook mooi soepel, springt graag en goed en is wordt tussen de paarden in de dressuur op L niveau uitgebracht.  


Boven zie je de beide hengsten Blue jeans 14 en Celtic Sir Parsifal , beneden Celtic Sir Parsifal, eerst met een meisje van 12 daarna met een grote volwassene. Zo zie je maar dat de pony echt voor het hele gezin geschikt is.

Blue Jeans 14                                                      Celtic 2nd Derby                                    

(goedgekeurde hengst)                                                                                  (merrie)

Blue Jeans 14 dankt zijn naam aan zijn mooie blauwe ogen en zijn geboorte jaar. In het najaar van 2015 is hij vanuit Ierland naar Nederland gekomen. Hij heeft de mooie cremello kleur waardoor zijn veulens mooie kleuren krijgen. Op bruin geeft hij altijd valk. Hij meet nu 1.48 en pakt het dressuurmatig heel goed op. Heeft heel goede bewegingen. Springt graag. Verder gaat hij graag mee het bos in.  

Celtic 2nd Derby is een bruine merrie geboren in 2005 , 1.46 m. Zij heeft ons al heel wat mooie veulens gegeven. Haar laatste 2 waren van de hengst Blue Jeans 14 en dus mooie valkjes. 

Ballingaddy Beauty

(merrie)

Onze laatste aanwinst is de Ierse merrie Ballingaddy Beauty. Zij is een mooie palomino merrie van plm 1.48m. In 2018 heeft zij uit onze hengst Parsifal een mooi valkkleurig merrie veulen gegeven welke op de 3e plaats met een 1e premie stond op de merriekeuring.  

Celtic Blue Siany

Onze jongste fokmerrie aanwinst is geboren 23 juli 2020 een merrie valk veulen uit : V :  Blue Jeans 14 en M: Celtic 2nd Derby.  Celtic Blue Siany (Roepnaam: "Sjaantje")
Wanneer zij de 3 jarige leeftijd bereikt zal ook zij ingezet worden als rij-pony en fokmerrie.

Celtic Blue Siany ( nu 3 jaar) samen met Celtic Gooley


Onze nieuwste merrie is Glenonmore Molly. In oktober 2020 vanuit Ierland naar Nederland gekomen. In 2021 gedekt door Blue Jeans 14. In april 2022 heeft zij ons een mooi valkkleurig merrie veulen gegeven. En in 2023 een bruine merrie. In 2024 zal zij ons een veulen van Gooley geven en deze zal hoogstwaarschijnlijk valkkleurig zijn.

Celtic Gooley


Gooley is geboren 16 mei 2021, een hengst, hij heeft de mooi crème vacht met dito manen en staart. Ook de mooie blauwe ogen zoals zijn opa Blue Jeans heeft. Hij is ook een Perlino en heeft dus 2x de verdunningsfactor. Echt een plaatje om te zien. Moeder is de palomino Ballingaddy Beauty en vader is de hengst Celtic Blue Gruagh (vader: Blue Jeans 14). Zijn karakter is subliem zo fijn!

Celtic Irish Devil

En dan onze merrie Celtic Irish Devil . Zij is ons "Deviltje" omdat ze niet een volle Connemara is maar een kruisling.  Zij is half Connemara ( uit Celtic 2nd Derby) en half KWPN ( vader Sijbrand, V: Heartbreaker)  Zij meet 1.56 m.  Kan zeer goed bewegen en super springen. Ook haar zetten we in in onze fokkerij. Wij kruisen haar weer met volledige Connemara hengsten.