Al sinds jaren ( nu zo'n 45 jaar) hebben, houden en fokken wij Connemara pony's. Het begon ooit met een kruisling waarna er al snel een volle Connemara merrie kwam waarbij wij ons eerste veulen fokte. Zo kwam er ook een begin aan onze fokkerij. Inmiddels bezitten wij 3 goedgekeurde hengsten, een aantal rijpony's, 3 fokmerrie's en nog wat jonge pony's. Hierbij letten wij niet alleen op een goed exterieur maar wat voor ons ook zeer belangrijk is: een goed karakter. De samenstelling van pony's in de wei wijzigt regelmatig vanwege o.m. de hoeveelheid gras ( jonge pony''s mogen vaker op vetter gras terwijl de oudere beter op wat schralere weides kunnen) . Dit gaat altijd goed zonder narigheden. Dit bewijst wel dat het karakter zeer goed is. Inmiddels is ook bewezen dat hun nakomelingen ook allemaal een gouden karakter hebben wat zeer belangrijk is omdat de pony's zowel voor volwassenen als kinderen goed hanteerbaar moeten zijn.  

Wanneer wij jonge pony's beleren steken wij veel tijd in de basis. Stil staan bij op- en afstappen is een eerste wat wij leren.
Langzaam breiden wij het stapje voor stapje uit zodat de pony het zelf op een rustige manier kan verwerken. De eerste buitenrit, in het bos, gebeurt doorgaans in een groepje. Zo leren zij van de "oudere " pony's.  Ze komen van veulen af aan al in aanraking met verkeer, gaan met moeder mee op de trailer waardoor ze eenvoudig verkeersmak en trailermak  worden. Kortom, we streven ernaar ze als fijne all round pony's op te leiden.
Veulens komen direct vanaf de geboorte in handen, wennen zo aan aanraking door mensen. Zij krijgen, net als onze oudere pony's regelmatig hun worm kuren en met plm 5 a 6 maanden hun eerste 2 entingen.  Veulens die vanaf 2022 geboren worden moeten een basis enting van 3 krijgen. deze laatste moet binnen een half jaar na de 2e enting zijn. Sowieso krijgen ze bij ons de eerste 2  en blijven ze langer, ook de 3e en vervolgens steeds binnen het jaar.
De hoefsmid bekapt de pony's bij ons steeds om de 2-2,5 maanden.